Rieten schutting

Zonder twijfel de meest populaire toepassing van rietmatten: de rieten schutting. Met een aantal rietmatten tover je die oude schutting of dat lelijke hek in no time om tot sfeervol natuurscherm! Met schroeven en ringetjes zijn rietmatten eenvoudig tegen een schutting te bevestigen. Tegen een open hekwerk of betongaas omheining zet je de rietmatten vast met tie-wraps of ijzerdraadjes. Bijkomend voordeel is dat rietmatten een ideale ondergrond vormen voor klimmers. Heb je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning als tuinafscheiding, dan kun je dus een groen tuinscherm creëren zonder dat je eerst een jaar te kijk hoeft te zitten!  rietmatten schutting als decoratieve bekleding geef je de tuin een supersnelle make-over!

Rietmat tuinafscheiding

Ook als je geen bestaande ondergrond hebt, kun je met rietmatten de tuin van een natuurlijke tuinafscheiding. Hiervoor heb je slechts enkele palen met verankering nodig en houten planken. Timmer hiervan een stevig frame en schroef de rietmatten hier tegenaan. Zo kun je ook lage tuinschermen maken en ze gebruiken als strategisch geplaatst decoratief tuinscherm. Bijvoorbeeld om mooie bloemperken uit te lichten, rommelige hoekjes aan het zicht te onttrekken of als decoratief tuinscherm voor de containers.

Boven de grond

Belangrijke tip: plaats een rietmatten schutting nooit rechtstreeks op de grond. Het contact met de vochtige grond verkort de levensduur enorm. Plaats een rietmatten schutting altijd een centimeter of 10 boven de grond. Helemaal perfect is het als je de rietmat laat rusten op een horizontale lat. Zo ben je gegarandeerd van een strak resultaat en voorkom je het eventueel doorzakken van de rieten mat.

Rietmat tuinafscheiding