Rietmat op balkon voor privacy en sfeer

Een rietmat op het balkon of dakterras geeft een gezellige uitstraling en is gemakkelijk te bevestigen tegen de balkonrand. Dat zit meteen heerlijk privé! Een rieten balkonafscheiding ziet er bovendien mooi uit en geeft veel sfeer. Ook als decoratief natuurscherm tegen bijvoorbeeld de scheidingswand is een rietmat perfect geschikt. Een rietmat balkonscherm is één van de meest voordelige en makkelijke manieren om je balkon om te toveren tot een supergezellige privéplek met een warme en natuurlijke uitstraling!

Rietmat op het balkon als balkonscherm

Rietmat balkonscherm bevestigen

Het bevestigen van de rietmatten gaat eenvoudig en snel met tie-wraps, binddraad of ijzerdraad. Trek het draadje tussen de rietstengels door en over het binddraad heen, trek de rietmat tegen de balkonrand en draai het binddraad/ijzerdraad vast of trek de tie-wrap vast. Als uw balkonrand of scheidingswand van massief materiaal is gemaakt, dan kunt u de rieten matten bevestigen met schroeven en een sluitringetje. Schroef tussen de rietstengels door ende sluitring houdt de rietmat op zijn plaats. Bevestig de schroeven in de hoeken van de rietmat en om de 30 cm, zodat de rietmat strak gespannen aan de balkonrand blijft zitten.

Rietmat formaten voor een balkon

U kunt uit verschillende lengte- en hoogtematen rietmatten kiezen. Voor een balkon zijn er vaak geen hoge rietmatten nodig. Wilt u een mooi en schoon balkonscherm in een intense kleur bruin, kies dan voor de rietmat op rol van gepeld riet. Deze is gemaakt van rietstengels die van hun buitenste laagje zijn ontdaan. Bij harde wind heeft u geen last van rietschilfers op het balkon! De gepelde rietmat op rol is 6 meter lang en verkrijgbaar in de hoogtes van 80 cm100 cm120 cm140 cm160 cm180 cm en 200 cm. Deze gepelde rietmat geeft wel minder zichtdichtheid (zon'n 50%). Wilt u liever meer privé zitten, dan raden wij de premium rietmatten aan. Deze zijn eveneens 6 meter lang en verkrijgbaar met een hoogte van 80 cm100 cm120 cm140 cm160 cm180 cm en 200 cm. Ze hebben een mooie zachte kleur en een rustieke uitstraling.

Rietmat op maat maken

Mocht uw rietmat te hoog zijn dan kunt u zonder speciaal gereedschap uw rietmat gemakkelijk zelf op maat maken. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of een (elektrische) zaag. Als de rietmat te lang is, kunt u met een tang het binddraad doorknippen op minimaal 10 cm vanaf de gewenste lengte. Knip de draad door, verwijder het riet om de juiste lengte krijgen en knoop de draad weer vast. Houdt u een flink stuk rietmat over? Niet getreurd! Integendeel, want met zo'n restant rietmat kunt u nog heel creatief te werk gaan. Bekleed er een bloempot mee, gebruik het als wanddecoratie of tover een plastic krat om tot mooi opbergmeubel. Laat uw creativiteit de vrije loop, want rietmatten zijn heel praktisch in gebruik!

Rietmat kopen zonder verzendkosten

Wilt u rietmatten kopen voor uw balkon, bestel ze dan eenvoudig en snel online. Bij Rietmattenvoordeel betaalt u bovendien GEEN verzendkosten voor levering binnen Nederland! De prijs die u in de winkel ziet, is dus ook de prijs die u betaalt. Rietmatten die op werkdagen voor 13:00 uur zijn besteld en betaald, worden nog dezelfde dag verzonden. In 99% van de gevallen krijgt u de bestelling dus al de volgende werkdag aan de deur bezorgd en kunt u meteen aan de slag met uw rieten balkonscherm!