Rietmat op rol

Een rietmat op rol is een mooi natuurlijk product. Rietrollen zijn erg veelzijdig en worden voor allerlei doeleinden gebruikt. In de tuin als rieten schutting, op het balkon, als dakbedekking voor de overkapping, als zonwering in kas of serre of ter decoratie. Voor al die toepassingen hebben wij een geschikte rietmat op rol op voorraad. Wij leveren alle rietrollen in een handige draagtas, om ze zo handzaam mogelijk te vervoeren.

Een rietmat wordt gemaakt op een weefmachine. Iedere rietstengel wordt er met de hand op gelegd en de machine weeft de stengels met binddraad aan elkaar. Omdat de rietmat deels met de hand wordt gemaakt kan het formaat soms een beetje afwijken.

Rietmat toepassingen

Met een rietmat op rol kun je veel doen. Iedereen kent ze wel als rieten schutting, maar een rietmat is veel veelzijdiger. Zo kun je ze gebruiken als rieten decoratiematten en je zwembad of trampoline ermee opfleuren. Een rietmat wordt ook veel gebruikt als erfafscheiding op bedrijventerreinen bij festivalterreinen.

Rietmat op rol formaten

Een rietmat op rol is beschikbaar in verschillende lengte-, dikte- en hoogtematen. Al onze rietmatten zijn gemaakt van eerste kwaliteit zoetwaterriet en gebonden met duurzaam binddraad. Voor een extra dicht tuinscherm, adviseren wij de premium rietmatten op rol van 6 meter. Deze zijn verkrijgbaar met een hoogte van 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm. Voor bijvoorbeeld een afdakje is het beter een gepelde rietmat te gebruiken. Deze gepelde rietmat op rol is ook 6 meter lang en eveneens verkrijgbaar in de hoogtes van 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm.

Verschil tussen gepelde en ongepelde rietmatten

Ons assortiment rietmatten op rol bestaat uit gepelde en ongepelde rietmatten. Ongepelde rietmatten zijn onbehandeld aan elkaar geweven met gegalvaniseerd ijzerdraad. Deze rietmatten zijn iets dikker en meer geschikt als bijvoorbeeld een rietmatten schutting, een balkonscherm met veel privay of ter isolatie. Gepelde rietmatten zijn ontdaan van de buitenste laag rietschilfers. Hierdoor zijn ze veel schoner en intenser van kleur. Gepelde rietmatten zijn wel dunner, maar oersterk en daardoor ook geschikt als rietmatten schutting. Daarnaast worden ze veel gebruikt ter decoratie, plafondafwerking en zonwering. Ze geven geen schilfers en kunnen daardoor ook binnenshuis worden gebruikt. Doordat de zichtdichtheid van 50% een stuk lager ligt, geven gepelde rietmatten wel minder privacy dan ongepelde rietmatten.

Rietmat op maat maken

Omdat rietmatten een natuurproduct zijn, kunnen de maten iets afwijken. Of uw hebt net een tussenmaat nodig. Mocht uw rietmat te hoog zijn, dan kunt u die met een scherpe snoeischaar of (elektrische) zaag op maat maken. Als de rietmat te lang is, kunt u met een tang het binddraad doorknippen op 10 cm vanaf de gewenste lengte. Knip de draad door, verwijder het riet om de juiste lengte krijgen en knoop de draad weer vast. Zo maakt u uw rietmat in no-time en zonder bijzonder gereedschap op de juiste maat!

Rietmat op rol kopen

Een rietmat op rol bestelt u bij Rietmattenvoordeel eenvoudig en snel online. Bij ons betaalt u bovendien  geen verzendkosten voor levering binnen Nederland! De prijs die u in de winkel ziet, is dus ook de prijs die u betaalt. Rietmatten die op werkdagen voor 13:00 uur zijn besteld en betaald, worden nog dezelfde dag verzonden. In 99% van de gevallen krijgt u de bestelling dus al de volgende werkdag  aan de deur bezorgd en kunt u meteen beginnen met klussen!