Rieten plafond voor uw overkapping, afdak of veranda

Als u vaker buiten wilt zitten, ook als het regent of wat kouder is, dan investeert u in een overkapping. Zo kunt u altijd droog buiten zitten. Met een tuinkachel erbij, comfortabel meubilair, een buitenkeuken en gezellige verlichting creëert u een extra buitenkamer om het buitenseizoen maximaal te verlengen! Tegen het huis aangebouwd is het bouwen van een overkapping gelukkig niet erg moeilijk. Voor de dakbedekking kunt u verschillende materialen gebruiken; van lichtdoorlatende platen tot golfplaten. Zoekt u een sfeervolle dakbedekking, denk dan eens aan rietmatten. Ze zijn uitermate decoratief ter afwerking van het plafond van de overkapping. Om ze te bevestigen, schroeft u de rietmatten op de balken voor u de dakbedekking aanbrengt. Leg ter waterdichte afsluiting bitumen golfplaten bovenop de rietmatten. Als het dak er al opligt kunt u de rietmatten tussen de balken schroeven of er onderdoor. Gebruik hiervoor schroeven met ringetjes of een pneumatische nietmachine. Met een rietmatten plafond wordt uw gezellige overkapping nóg sfeervoller!

Geschikte rietmatten

Bij Rietmattenvoordeel kunt u kiezen uit ongepelde rietmatten en gepelde rietmatten, in verschillende lengte en hoogtematen. Al onze rietmatten zijn gemaakt van eerste kwaliteit zoetwaterriet en gebonden met duurzaam binddraad. Om een rietmatten plafond te maken kunt u beide soorten gebruiken. Beide rietmatten zijn schoon en licht genoeg om als plafondafwerking te gebruiken.

Rietmatten bevestigen tegen plafond.

Om rietmatten als plafondafwerking te gebruiken is het het mooist ze op de constructie te leggen voor de dakbedekking wordt aangebracht. U kunt ze gemakkelijk op de balken schroeven of nieten. Ter waterdichte afsluiting kunt u er bitumen golfplaten, licht doorlatende plaat of dakpannen bovenop leggen. Als de dakbedekking al is aangebracht kunt u de rietmatten tussen de balken schroeven of er onderdoor. Gebruik hiervoor schroeven met ringetjes of een pneumatische nietmachine. Met een rietmatten plafond wordt uw gezellige overkapping nóg sfeervoller!

De rietmatten op maat maken.

Als u de rietmatten op maat moet maken kunt u dit gemakkelijk doen met een scherpe snoeischaar, decoupeerzaag, haakse slijper of kniptang. De hoogte maakt u op maat door de stengels simpelweg op maat te knippen. Dit gaat vrij gemakkelijk en duurt niet lang. Een snellere methode is om de rietmat op de rol te laten en deze met een reciprozaag op maat te zagen. U kunt de lengte van de rietmat op maat maken door de binddraden door te knippen op 10 cm vanaf de gewenste lengte. Vervolgens verwijdert u het teveel aan riet en knoopt de binddraad weer stevig vast.